Sint Jansbrug OWee 2017
Onderverenigingen op Sint Jansbrug
D.S.V. Sint Jansbrug Lustrum Aftermovie 2017: Met Volle Teugen
D.S.V. Sint Jansbrug Wintersport 2019 Aftermovie

Welkom op de site van de Delftse Studenten Vereniging Sint Jansbrug. De vereniging is opgericht in 1947, los van een maatschappelijke of religieuze positie. Sint Jansbrug kenmerkt zich in haar frisse kijk op de wereld. Zo was de vereniging de eerste Delftse vereniging die vrouwen en HBO-studenten toeliet.

Ondertussen heeft de vereniging ruim 700 leden en behoort daarmee tot de top drie van grootste verenigingen in Delft. De vereniging staat bekend om gelijkwaardigheid en diversiteit: het individu is wat telt.

Op deze website vertellen we graag meer over onze vereniging, ons sociëteitspand en onze interne verbanden. Je vind er daarnaast ook informatie over hoe je lid kunt worden, op welke manieren je met ons kunt samenwerken en wat er op het menu van de eettafel staat. Die is open voor iedereen.

Ben je oud-lid van Sint Jansbrug en heb je (nog) geen inloggegevens? Meld je dan direct aan of neem contact op met het bestuur door een mail te sturen naar bestuur@sintjansbrug.nl.

Dagmenu 28 maart

Sint Jansbrug tekent bijgewerkt alcoholconvenant

Vorig jaar berichtten we al over een 0.0% tap in de Sociëteit, dit afgelopen jaar is ook het alcoholconvenant bijgewerkt en verlengd. Het nieuwe convenant, dat formeel gaat over ‘Verantwoord alcoholgebruik door Delftse studenten’, loopt tot 2027. Namens Sint Jansbrug, dat in 2018 één van de eerste studentenverenigingen was die mee-tekende, zette voormalig Commissaris Extern Eef Budding, helemaal links op de foto, haar krabbel.

TU Delft benoemt oud-lid tot decaan CiTG

Vers van de pers: 14 december is oud-lid Stefan Aarninkhof benoemd als nieuwe decaan van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen. Stefan was vanaf 1991 lid van Sint Jansbrug en actief bij jaarclub Black Label en gilde Bamb. Sinds 2016 werkt hij voor de TU Delft. Of Stefan het eerste oud-lid is dat decaan van de TU Delft wordt, dat weten we eigenlijk niet. Ken jij een voorganger? Dan hoort de redactie het graag.

 

Wat heb je de laatste maanden gemist?

De afgelopen maanden waren er weer volop gelegenheden waarbij oud-leden elkaar konden ontmoeten. Zo startten we na de zomer op 29 september met de regioborrel in Breda: Brabantse gezelligheid bij café de Suikerkist. De opkomst was wat minder, maar de borrel bleek wel een goede gelegenheid voor een paar jaarclubgenoten om elkaar weer eens te ontmoeten. Op 1 december was Utrecht aan de beurt. Ongeveer 15 oud-leden troffen elkaar in Bierlokaal De Luifel. Yanniek (2012): ‘Het was heel leuk om oud-leden van andere generaties te ontmoeten. Ik heb zelfs uitgebreid staan borrelen met iemand die kinderen had van mijn leeftijd. Als oud-lid van Sint Jansbrug heb je altijd raakvlakken en leuke gesprekken.’

Op 8 december organiseerden we  de Bijna-Burger-Burger-Borrel op Sint Jansbrug, voorheen de master-JOL borrel en terug van weggeweest door Corona. Het is een netwerkborrel voor alle Sint Jansbruggers die bezig zijn hun studie af te ronden of net klaar zijn met studeren, en (jong-) oud-leden. Tijdens de borrel konden (oud)leden ook hun cv laten controleren. Sjoerd Akkermans (2019) was de gelukkige winnaar van een cadeaubon voor de beste cv.

De eerstvolgende activiteit, vandaag, is de vrijmibo op Sint Jansbrug op 26 januari, ofwel een regioborrel Delft. Tegen die tijd zijn alle nieuwjaarsborrels weer voorbij en is het tijd om mede-oud-leden weer eens te ontmoeten in de vertrouwde omgeving van de sociëteit. Tot dan!